1 marca 2011

Sos czosnkowy

Sos czosnkowy dodajemy do mięs, warzyw, sałatek. Maczamy w nim chipsy, paluszki. Polewamy pizze, hot-doga czy zapiekanke. Bardzo uniwersalny zaraz obok ketchupu i musztardy.

Składniki:
- pół słoiczka majonezu
- pół kubka jogurtu greckiego
- 5 ząbków czosnku
- suszone zioła jak np. szczypiorek, koperek, pietruszka
- sól czosnkowa (lub zwykła)
-  pieprz

Jogurt z majonezem mieszamy dokładnie widelcem, wciskamy czosnek, dodajemy zioła i przyprawiamy solą i pieprzem. Przechowujemy w lodówce.


1 komentarz:

  1. zawszę robiłam ten sos z jogurtem naturalnym i czegos mi brakowalo,teraz już wiem w czym był mój błąd-z jogurtem greckim smakuje cudownie

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawiony komentarz.
Bardzo mnie to motywuję do działania :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...