9 marca 2011
Rogaliki z czekoladą
Pomysł na coś słodkiego w ekspresowym tempie. Nigdy sama nie robiłam ciasta francuskiego i nie wiem czy kiedykolwiek się odważę. Na szczęście można kupić gotowe. Rogaliki idealne na podwieczorek z herbatką.
Polecam.
Na 16 rogalików:
Potrzebujemy tylko 2 arkusze gotowego ciasta francuskiego, pół tabliczki czekolady oraz jajko do posmarowania.
Ciasto rozwijamy, lekko wałkujemy i wycinamy z niego trójkąty. Na każdy trójkącik kładziemy po 2-3 kostki czekolady i zwijamy. Następnie chwytamy za 'rogi' i lekko zginamy ku sobie.
Gotowe rogaliki układamy na blaszce i smarujemy jajkiem.
Pieczemy 20 min w 200 stopniach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ja też często korzystam z ciasta francuskiego,ale zawsze robiłam z jakimś mięsnym nadzieniem lub ze szpinakim.zastanawiam sie dlaczego ja sama nie wpadlam na taki rewelacyjny pomysł)))?na moją 4 osobową rodzinkę nie wystarczyło 2 arkuszy ciasta,bo w mgnieniu oka zostały zjedzone jeszcze gorące rogaliki!!
OdpowiedzUsuń