Przepis dla dwóch osób.
Składniki na 6 szaszłyków:
-dwa filety z kurczaka
-jedna cytryna
-dwie łyżki miodu płynnego
-oliwa z oliwek
-sól, pieprz
Ponadto patyczki do szaszłyków.
Filety umyć i pokroić w cienkie paseczki, doprawić solą i pieprzem i nabijać na patyczki tak aby pasek mięsa tworzył litere 'S'. Z miodu, soku z całej cytryny i oliwy sporządzić sos. Kabobs ułożyć na grillu lub na ruszcie w piekarniku i posmarować sosem. W połowie pieczenia/smażenia obrócić i ponownie posmarować.
Gdy mięso się zarumieni jest gotowe.
Smacznego!
postanowiłem zrobić niespodziankę swojej dziewczynie i ugotowalem kabobs wedluk twojego przepisu.wyszedl baaaardzo smaczny!!a dziewczyna byla zachwycona,pokazalem jej twoj blog i teraz ona upiecze mi twój sernik.czekamy na nowe przepisy
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę! mam nadzieję,że sernik wyszedł pyszny! w sumie jestem pewna! pozdrawiam
OdpowiedzUsuń