25 lutego 2011

Ciastka mocno orzechowe

Najlepsze na drugie śniadanie ale także nadają sie na podwieczorek, są sycące, mocno orzechowe i niezbyt słodkie. Bardzo proste i szybkie.A co najważniejsze nie zawierają ani grama mąki i cukru.

Składniki na 12 ciastek:
-szklanka płatków owsianych górskich
-szklanka mielonych migdałów
-po jednej garści ulubionych posiekanych orzechów
  (u mnie włoskie,laskowe,nerkowce,migdały i wiórki kokosowe)
-70 gram gorzkiej posiekanej czekolady
-łyżka masła orzechowego
-łyżka miodu
-50 gram miękkiego masła niesolonego




Wszystko razem wrzucić do miski i dokładnie wymieszać ręką, tworząc lepką mase. Podzielić na 12 równych kuleczek wielkości orzecha włoskiego. Każda kuleczke spłaszczyć w dłoni i układać na blaszce.
Piec 10 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika poczekać jak troche przestygną i wcinać.
Smacznego!

1 komentarz:

Dziękuję za pozostawiony komentarz.
Bardzo mnie to motywuję do działania :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...