Najlepsze na drugie śniadanie ale także nadają sie na podwieczorek, są sycące, mocno orzechowe i niezbyt słodkie. Bardzo proste i szybkie.A co najważniejsze nie zawierają ani grama mąki i cukru.
Składniki na 12 ciastek:
-szklanka płatków owsianych górskich
-szklanka mielonych migdałów
-po jednej garści ulubionych posiekanych orzechów
(u mnie włoskie,laskowe,nerkowce,migdały i wiórki kokosowe)
-70 gram gorzkiej posiekanej czekolady
-łyżka masła orzechowego
-łyżka miodu
-50 gram miękkiego masła niesolonego
Wszystko razem wrzucić do miski i dokładnie wymieszać ręką, tworząc lepką mase. Podzielić na 12 równych kuleczek wielkości orzecha włoskiego. Każda kuleczke spłaszczyć w dłoni i układać na blaszce.
Piec 10 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika poczekać jak troche przestygną i wcinać.
Smacznego!
Naprawdę smaczne-polecam;)
OdpowiedzUsuń