13 września 2011
Razowe placuszki z bananami
Pyszne na drugie śniadanie. Zdrowe i sycące najlepsze z kawą zbożową. Polecam!
Składniki na 10 placuszków:
- pół szklanki mąki razowej
- pół szklanki płatków owsianych górskich
- pół szklanki mleka
- łyżka śmietany
- łyżka miodu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- jajko
- banan
Banana rozgnieść widelcem i wszystkie składniki połączyć w jedną masę. Na rozgrzaną patelnie teflonową nakładać łyżką ciasto. Smażyć po 2 minuty z każdej strony. Gotowe można polać miodem lub syropem klonowym.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pysznie;)lubię takie!
OdpowiedzUsuńJedne z moich ulubionych. Świetnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystko, co razowe:) fajny przepis
OdpowiedzUsuńi ja uwielbiam takie słodkie placuszki.
OdpowiedzUsuń