23 maja 2011
Makaron z pieczarkami
Składniki dla 2 osób:
- 10 pieczarek
- 1 por
- garść szczypiorku
- garść koperku
- trójkącik serka topionego
- pół szklanki kremówki
- sól, pieprz
- ulubiony makaron
Ugotować makaron. Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażać na oliwie do zrumienienia, następnie dodać posiekany por i szczypiorek i dolać odrobinę wody. Dusić wszystko przez kilka minut.
Potem dolać śmietankę i wsypać koperek, doprawić solą i pieprzem.
Na koniec tajny składnik, który zagęści sos czyli serek topiony. Zmniejszamy ogień i czekamy aż serek się rozpuści. Dodać odcedzony makaron i wszystko razem wymieszać. Podawać gorący posypane koperkiem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawiony komentarz.
Bardzo mnie to motywuję do działania :]