21 maja 2011
Kalafiorowa
Wiosenna zupa kalafiorowa ze świeżym koperkiem! Polecam
Składniki:
- jeden cały kalafior
- 2 marchewki
- 2 duże ziemniaki
- pęczek świeżego koperku
- pół szklanki śmietanki kremówki
- sól, pieprz
Kalafior rozdzielamy na małe różyczki, marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę, grubość zależy od Was, wrzucamy wszystko do garnka i zalewamy litrem wody, gotujemy. Kiedy warzywa trochę zmiękną (ale nie są rozgotowane!) nabieramy 2-3 chochelki warzyw i mielimy w mikserze lub za pomocą blendera i wrzucamy z powrotem do garnka. Dzięki temu zupa będzie treściwsza. Jeśli jest za gęsta można dodać odrobinę wody. Wlewamy śmietankę, dodajemy posiekany koperek i doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za pozostawiony komentarz.
Bardzo mnie to motywuję do działania :]