23 kwietnia 2011
Jajka faszerowane
Przekąska na imprezę, kolację czy śniadanie wielkanocne. Proste i pyszne!
Składniki:
- 6 jaj ugotowanych na twardo
- około 10 dużych pieczarek
- pęczek pietruszki
- por
-łyżka majonezu
-łyżka jogurtu greckiego lub śmietany
-sól, pieprz
Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na pół i wyciągnąć żółtka. Pieczarki i pora posiekać bardzo drobno i podsmażyć. Kiedy ostygną dodać śmietanę, jogurt, posiekaną pietruszkę, żółtka jaj i doprawić solą i pieprzem. Farsz powinien mieć wyraźny smak. Na jajka nakładać po łyżeczce farszu, może odrobinę więcej i dekorować pietruszką. Schłodzić.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
bardzo fajna strona bardzo mi sie podoba
OdpowiedzUsuń