23 kwietnia 2011

Jajka faszerowane


Przekąska na imprezę, kolację czy śniadanie wielkanocne. Proste i pyszne!

Składniki:
- 6 jaj ugotowanych na twardo
- około 10 dużych pieczarek
- pęczek pietruszki
- por
-łyżka majonezu
-łyżka jogurtu greckiego lub śmietany
-sól, pieprz

Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na pół i wyciągnąć żółtka. Pieczarki i pora posiekać bardzo drobno i podsmażyć. Kiedy ostygną dodać śmietanę, jogurt, posiekaną pietruszkę, żółtka jaj i doprawić solą i pieprzem. Farsz powinien mieć wyraźny smak. Na jajka nakładać po łyżeczce farszu, może odrobinę więcej i dekorować pietruszką. Schłodzić.
Smacznego!

1 komentarz:

Dziękuję za pozostawiony komentarz.
Bardzo mnie to motywuję do działania :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...