17 czerwca 2011
Kotlet Szwajcarski ( Cordon Bleu )
Dobra alternatywa dla naszego schabowego. Prosty w wykonaniu i bardzo smaczny. Polecam spróbować!
Składniki dla 4 osób:
- 4 filety z kurczaka lub indyka (może być oczywiście schab)
- 4 plastry żółtego sera
- 4 plastry ulubionej szynki
- kawałek sera pleśniowego (jeśli lubicie)
- natka pietruszki może być suszona
- jajko
- bułka tarta
- sól i pieprz
Filety rozbić cienko uważając,żeby się nie rozpadły. Przyprawiamy mięso solą i pieprzem.
Plaster sera zawinąć w szynkę (dzięki temu ser nie wypłynie podczas smażenia) i kłaść na jednej stronie mięsa i po prostu złożyć na pół. Można oczywiście zwinąć ale to już bardziej skomplikowane. Panierować w jajku z dodatkiem pietruszki i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu na oliwie bądź oleju.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
moj ulubiony:)
OdpowiedzUsuń