17 czerwca 2013
Granola
Na zdrowy początek dnia pyszna chrupiąca granola :)
Składniki:
- po pół szklanki orzechów włoskich, brazylijskich, pekan i laskowych
- 2 szklanki płatków owsianych, najlepiej górskich
- pestki dyni
- ziarna słonecznika
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki miodu płynnego
- owoce suszone np. banany, rodzynki, żurawina
Wszystkie składniki oprócz owoców wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, dokładnie mieszamy aby oliwa i miód pokryły wszystkie orzechy i płatki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 20 minut mieszając od czasu do czasu. Wszystko powinno być lekko zrumienione. Po wystudzeniu dodać suszone owoce.
Podawać na przykład z jogurtem, mlekiem czy świeżymi owocami!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
domowa granola pewnie pyszna, koniecznie muszę zrobić ;D
OdpowiedzUsuń